Omgeving

Villa Insulinde ligt op ongeveer 150 meter van het strand waar je heerlijk kunt wandelen, sporten en ontspannen. Tevens op 100 meter afstand van het AFAS Circustheater en het Kurhaus. Madurodam ligt op 15 minuten loopafstand.

Het strand van Den Haag

Een kilometers lang strand in de achtertuin, dat is Scheveningen voor Den Haag. Vier seizoenen per jaar een heerlijke plek om te vertoeven. Met een glas wijn op een loungebank in de zon of juist met zeiljack vol in de wind. Onveranderd, welk jaargetijde het ook is, blijft het effect van de frisse wind. Een ontspannen, rozig en voldaan vakantiegevoel.

Festivals en events

Scheveningen biedt het hele jaar door diverse grote evenementen, festivals, optredens, strandfeesten en markten. Hap de eerste haring op Vlaggetjesdag, vergaap je aan de shows tijdens het Vuurwerkfestival.

Attracties en musea

Ook bij slecht weer is het aan het strand goed toeven: de verschillende attracties en musea in de Haagse badplaats zijn een prima alternatief bij regen, zeker voor kinderen. Sta oog in oog met haaien, piranha’s, roggen en zeepaardjes in SEA LIFE. Breng een bezoek aan Muzee Scheveningen waar je alles leert over de geschiedenis van het oude vissersdorp. Of bezoek een tentoonstelling in één van de meest bijzondere musea van Nederland, Beelden aan Zee, half verscholen in de duinen.

Natuur

Met duizenden hectare aan duingebieden en parken biedt Scheveningen alle ruimte om te genieten van vrijheid en de natuur. De komende jaren ontstaat met Nationaal Park Hollandse Duinen bovendien een 43 kilometer lang aaneengesloten kustlandschap in Zuid-Holland, waar onder andere Meijendel en het Westduinpark in Den Haag deel van uitmaken.

Strandtenten & Restaurants

Voor een diner bij zonsondergang leent de Haagse badplaats Scheveningen zich uitermate goed. De vis komt verser dan vers zo uit zee en dat proef je. Niet alleen bij de strandtenten aan de boulevard; de visrestaurants in de Scheveningse Haven vormen een dynamisch decor voor een sfeervol etentje.

Vanaf begin maart worden de strandtenten van Scheveningen altijd opgebouwd. Tot begin oktober blijven ze geopend. Tijdens het strandseizoen kun je in dé stad aan zee dus heerlijk genieten bij één van de vele relaxte beachclubs met prachtig uitzicht op de Noordzee.

Tip:

Aanrader is o.a. het tapasrestaurant The Beachroom of voor een snelle en goede snack De Happertjes aan het einde van de boulevard bij het zwarte pad.
 

Handige links

Scheveningen heeft van alles te bieden voor jong en oud.
Aan het heerlijke strand is er voor iedereen iets te beleven.
Hieronder vindt u een aantal highlights van Scheveningen.
Voor meer tips kunt u ons altijd raadplegen.

Het Kurhaus

Het Afas Circustheater

Holland Casino

SEA Life

Crazy Pianos

Madurodam

De Pier

The Beachhouse

De Happertjes (Snack Kiosk)

Voor evenementen en overige informatie over Scheveningen verwijzen we naar de websites van Scheveningen en de gemeente.

https://scheveningen.com/nl/

https://denhaag.com/nl/scheveningen

http://www.scheveningenlive.nl/